Hvad kræver det at ro kajak?

Først og fremmest lysten.

Dertil kommer, hvad der må betegnes som et godt helbred og en rimelig balancefornemmelse.

Råstyrke er ikke så afgørende, hvorimod udholdenhed er en god egenskab. En god portion stædighed er heller ikke at foragte, når turen går hjemad i modvind og modstrøm.

Sygdomme, der betyder risiko for tab af bevidsthed eller kontrol over kroppens funktioner, kan til gengæld ikke kombineres med kajakroning.

 

For at ro kajak i Svendborg Kajakklub skal man mindst være 12 år.

Man skal dokumentere en svømmeprøve på mindst 600 meter.

Da der er tale om en sport, der foregår på vandet, stilles der under alle omstændigheder krav om modenhed og erfaring, før man slippes løs på egen hånd. - I Svendborg Kajakklub opnås dette ved, at ro 100 km. med klubbens instruktører og bestå en entringsprøve.

 

Hvordan læres dette i praksis?

Det er de færreste, der uden videre kan sætte sig i en kajak og mestre fartøjet.

Før man frit kan benytte klubbens kajakker, skal man derfor på et grundigt kursus sammen med nogle af klubbens instruktører. 

Kurset består af en række roture, undervisning i at mestre kajak og pagaj, samt nogle elementære sikkerheds- og søvejsregler.

 

Hvad forventer vi af nye medlemmer?

Svendborg Kajakklub er en traditionel idrætsforening, som fungerer på basis af frivillig arbejdskraft. Derfor gøres det klart for medlemmerne, at betaling af kontingent ikke gør det alene. 

Vi forventer, at nye medlemmer også har lyst til at deltage i klubbens fælles liv, både hvad angår deltagelse i aktiviteter på vandet, fester, arbejdsdage og generalforsamling.

Til gengæld tør vi godt love, at Svendborg Kajakklub kan give dig masser af udfordring og fornøjelige timer både på det sportslige og sociale plan.